Fysik

Termodynamik

01. marts 2015 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://static.uvm.dk/udd/gym/eksamensopgaver/2013/Fysik_A/#

Jeg har brug for hjælp til opgave 1 b


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af peter lind


Svar #2
01. marts 2015 af abc14 (Slettet)

Hvordan beregner jeg virkningsgraden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

ηC = 1 - TL/TH

TL er -31 + 273 K, og TH er 718 + 273 K


Svar #4
01. marts 2015 af abc14 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Slettet

Svar #6
01. marts 2015 af abc14 (Slettet)

Hvordan beregnes opg. c?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2015 af PeterValberg

#7 Thomas, det er vist dig, der skal holde k...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

c)

Motor 1's effekt:

P = 1970 hp * 745 W/hp = 1,468 MW

Brændstofforbrug:

12 * 100 lbs/h * 0,454 kg/lbs / ( 60 * 60 s/h) = 0,1513 kg/s

Indfyret effekt:

Pind = 36 MJ/kg * 0,1513 kg/s = 5,448 MW

Virkningsgrad:

η = 1,468 MW / 5,448 MW = 0,27

Jeg ved ikke lige, hvad man skal kommentere på det, men virkningsgraden skal i hvert fald være mindre end carnotvirkningsgraden ( da carnotvirkningsgraden er den største virkningsgrad, man teoretisk kan opnå).


Svar #10
04. marts 2015 af abc14 (Slettet)

Tak, jeg har også problemer med opg. d. Er der nogen, som kan hjælpe med den?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bruge adiabatligningen:

p1-γ * Tγ = konstant

Så du har

p11-γ * T1γ = p21-γ * T2γ

Isolér T2 og indsæt p1 = 0,82 bar, p2 = 10,0 bar, T1 = -31+273K. γ for atmosfærisk luft kan sættes til 1,4.


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.