Matematik

isoler x

04. marts 2015 af denumulige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilke regler gælder der for at isoler x i sådan en funktion e4x-81 = 0?

 og er det samme regler som gælder for hvis ligningen indeholder LOG/IN?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af peter lind

Flyt de 81 over på højre side og tag derefter den naturlige logaritme på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2015 af mathon

                          (ex)4 = 81

                          (ex)4 = 34

                          ex = 3

                          x·ln(e) = ln(3)

                          x = ln(3)


Svar #3
05. marts 2015 af denumulige (Slettet)

mange tak, og  det  er samme princip hvis ligningen indenholder log/ln ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2015 af mathon

Det vides ikke, hvilket princip du tænker på.


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.