Fysik

Bølgelængde

08. marts 2015 af AdamKo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den mindste energi, der skal tilføres en elektron for at frigøre den fra en siliciumoverflade er 7.93*10^-19 J.

a) Beregn den største bølgelængde af lys, som kan frigøre elektonener fra en siliciumoverflade ved fotoelektrisk effekt

b) Kan lys i det synlige område frigøre elektroner fra en siliciumoverflade ved en fotoelektrisk effekt?

Jeg er virkelig ikke god til fysik, så vi gerne have forklaret det detaljeret, så jeg kan forstå hvad jeg laver. Hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af mathon

a)
           \lambda _{max}=\frac{h\cdot c}{E_{foton}}

b)
           E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda } \; \; \; \; \; \; \; 390\; nm\leq \lambda \leq 770\; nm

.........

h\cdot c=1,98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2015 af mathon

            7{,}93\cdot 10^{-19}\; J=4{,}94951\; eV 

            \lambda_{max} =\frac{h\cdot c}{E_{foton}_{- min}}=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{4{,}94951\; eV}=250{,}5\; nm


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.