Fysik

Kirchhoff's law

08. marts 2015 af terham (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er det muligt at lidt hjæjeg har prøvet at løse opgaven, men jeg ved jeg laver fejl et eller andet sted med denne opgave,

Vedhæftet fil: Opgave 93.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Overskriften er "Kirchhoffs lov", men har har altså lavet mindst to, nemlig en strømlov og en spændingslov.

Du kan benytte dem begge til at løse opgaven. Jeg viser dig her strømloven:

I knudepunktet til højre for A, C, D, fastlægger du et spændingspotentiale = 0V.  (Reference).

Summen af strømmene, der tilgår knudepunktet til venstre for A, B, D = 0A. Venstre knudepunkt tildeles spændingen U. Så

IA + IBC + ID = 0A    =>

(U - UA)/1Ω + (U-UB-UC)/(2Ω+3Ω) + U/4Ω =0A.   (Alle strømme er positive mod højre).

Beregn U.

Beregn herefter  IA, IBC, ID


Skriv et svar til: Kirchhoff's law

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.