Matematik

vinkel og side

10. marts 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

I denne opgave kan jeg ikke rigtig finde vinkel for B da jeg ikke har b.

Er der nogen der kan gennemskue hvordan jeg kan regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af mathon

                        a=9\cdot \sin(33^{\circ})

                        b=9\cdot \cos(33^{\circ})

                        B=90-33^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af Galo1s (Slettet)

Benyt, at du kender vinkel A og C samt at vinkelsummen i en trekant er 180.


Svar #3
10. marts 2015 af piabing (Slettet)

Ja det derfor jeg er kommet frem til lille a.

Samt vinkel C som er 90 grader.

men så mangler jeg stadig oplysning om store B


Svar #4
10. marts 2015 af piabing (Slettet)

er min a'eren korrekt så?


Svar #5
10. marts 2015 af piabing (Slettet)

og hvad nu hvis opgaven lyder:

at en retvinklet trekant har hypotenusen med længden ..... og den ene katete har længden .....

Hvis man skal finde den anden katete 

skal man så anvende hosliggende/hypotenusen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2015 af mathon

             k_2=\sqrt{c^2-{k_{1}}^{2}}


Svar #7
10. marts 2015 af piabing (Slettet)

er c hypotenusen? og k1 den ene katete


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2015 af mathon

 #7

      Ja


Skriv et svar til: vinkel og side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.