Matematik

Hugormens aktivitet

10. marts 2015 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Hej. 
Jeg har fået denne opgave. Er der en som kan hjælpe mig med hvordan jeg skal løse den?

For nogle krybdyr gælder at der er en sammenhæng mellem deres temperatur og deres aktivitet. For hugorme har man en tommelfingerregel der siger at aktiviteten fordobles når temperaturen stiger 100C. Når hugormens temperatur er 300C, er dens aktivitet 11 meter pr. minut.

a) Hvad er hugormens aktivitet ved 200C og ved 400C?
b) Bestem hugormens aktivitet når dens temperatur er 230C.

c) Hvad er hugormens temperatur hvis aktiviteten er 4 meter pr. minut? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Menes der 10ºC , 30ºC , 20ºC, 40ºC og 23ºC ?

Opstil en eksponentialfunktion for aktiviteten som funktion af temperaturen t

         f(t) = b · at

Man kender fordoblingskonstanten T2 og at f(3) = 11 .

a) Beregn f(20) og f(40)

b) Beregn f(23)

c) Løs ligningen   f(t) = 4 .


Svar #2
10. marts 2015 af LineSuhe

Der menes 100C, 300C, 200C, 400C og 230C. 

Forstår ikke helt hvad du prøver at sige. Kan du forklare nærmere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2015 af Soeffi

#2

Der menes 100C, 300C, 200C, 400C og 230C. 

Forstår ikke helt hvad du prøver at sige. Kan du forklare nærmere.

Kan det andet nul i hvert tal tænkes at være et gradtegn (º) og ikke et nul?


Svar #4
10. marts 2015 af LineSuhe

Nej, der skal stå 100ºC osv. osv. det står der i opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det lyder da helt usandsynligt. Hugormen er da både kogt og stegt ved 100ºC .


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2015 af Soeffi

#4

Nej, der skal stå 100ºC osv. osv. det står der i opgaven..

Det må være en fejl. 


Svar #7
10. marts 2015 af LineSuhe

Her er et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Her kan du se en ældre version af opgaven

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1085824

der bekræfter min formodning i #1. Din lærer har simplethen sjusket ved kopieringen af opgavens tekst.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2015 af Soeffi

OK, regn på det som det står, men noter i besvrelsen, at du finder temperaturene usandsynlige. 


Skriv et svar til: Hugormens aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.