Matematik

Cirklens ligning

10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har vedhæftet en opgave jeg håber i kan hjælpe med! 
Jeg ved at cirklens ligning er: 
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
Jeg er bare i tvivl om hvordan radius skal skrives i ligningen? ER det så bare kvadratroden af 2^2 ? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Nej, der står jo tydeligt, at radius er lig med √2 .

        r = √2   ⇒   r2 = 2 .


Svar #2
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Okay, så det skal bare være i lig kvadratroden af 2? 
Og hvordan bestemmer jeg koordinatsætteet til skæringspunktet mellem linjen l og cirklen? 


Svar #3
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Så cirklens ligning skal bare være i lig 2 ? 


Svar #4
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Altså: (x-0)^2+(y-0)^2=2 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skærmbillede 2015-03-10 kl. 22.09.09.png

Ja, som nævnt er radius lig med √2 .

Indsæt liniens koordinater x(t) og y(t) i cirklens ligning og løs den fremkomne ligning i t. Derved finder man parameterværdierne for de mulige skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er cirklens ligning. Man skriver det

        x2 + y2 = 2 .


Svar #7
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Så der kommer til at stå således: 
3+t^2+(-3-2)^2=2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Du skal jo indsætte x = 3 + t  og y = -3 - t  i cirklens ligning

         x2 + y2 = 2

dvs.

        (3+t)2 + (-3-t)2 = 2

Måske var det det, du mente, men der er tastefejl, og der mangler parenteser.


Svar #9
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Det var det jeg mente :)


Svar #10
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Kan det være rigtigt mit resultat indtil videre: 
2t^2+12t+18 ? Og da dette er en andengradsligning kan jeg benytte mig af diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke noget lighedstegn.

Man har jo

       2·(3+t)2 = 2

hvorfor

        (3+t)2 - 12 = 0

Faktoriser, og benyt nulreglen. Ja, du kan også gange ud og beregne diskriminanten.


Svar #12
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Kan det passe x=-2 V x= -4 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke korrekt. Det er værdierne for t.


Svar #14
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Når ja for t


Svar #15
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Men hvordan kommer jeg så videre herfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Læs forklaringen i #5.


Svar #17
11. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvad det er jeg skal.. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. marts 2015 af Chrystine (Slettet)

Indsæt dine værdier af t i parameterfremstillingen.
Så har du udtryk for x og y, og de giver dig koordinatsættet for skæringspunkterne.


Svar #19
11. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Så der kommer til at stå således: 

x: 3+(-2*1)

y: -3+(-2*(-1))

x: 3+(-4*1)

y: -3+(-4*(-1))


Eller hvad? 


Svar #20
11. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg kan slet ikke få det til at give mening nu


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.