Fysik

Omskrivning af idealgasligningen

11. marts 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan nogen forklare mig, hvordan omskrivningen af idealgasligningen herunder:

\frac{n}{V}=\frac{p}{R*T}

Også kan skrives på følgende måde:

\rho =\frac{M}{R}*\frac{p}{T}

Jeg forstår godt idealgasligningen i sig selv, og hvordan man matematisk isolerer de forskellige parametre, men jeg mangler forståelse for, hvordan førstnævnte omskrivning kan være ensbetydende med sidstnævnte.

Mvh. Emil


Svar #1
11. marts 2015 af Arccossintan (Slettet)

Derudover har jeg et spørgsmål til min fysikbog. Flere steder opgives trykket i kPa (se et eksempel i det vedhæftede billede), og dette undrer jeg mig over, da enheden så ikke vil passe med, hvad jeg har lært i fysik, at trykket altid skal opgives i Pa, og da enheden kPa heller ikke passer med trykenheden Pa, som jo netop er denne der bruges i gaskonstanten.

Vedhæftet fil:IMG_2105.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2015 af peter lind

#0 n*M er massen af gassen. Dividerer du det med V får du massefylden

#1  kPa står for kilopascal eller da kilo betyder 1000 for 1000Pa


Svar #3
11. marts 2015 af Arccossintan (Slettet)

Tak! Jeg er godt klar over, hvad kPa er, men jeg troede bare, at man skal opskrive (nøjagtig) samme enheder i formlerne.


Skriv et svar til: Omskrivning af idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.