Matematik

Hjææælp

13. marts 2015 af annanielsen01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, ville spørger om der er nogle der kunne hjælpe mig med min matematik aflevering?

a)I 1650 var verdens befolkningstal på ca. 0,5 milliarder med en årlig tilvækst på 0,3 %. Hvilken fordoblingstid svarer det til?

b)I 1970 var verdens befolkningstal på ca. 3,6 milliarder med en årlig tilvækst på 2,1 %. Hvilken fordoblingstid svarer det til? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2015 af mathon

      a=1+r

 fordoblingstiden
                                        T_2=\frac{\log(2)}{\log(1+r)}

       a)
                                        {T_{2}}^{1650}=\frac{\log(2)}{\log(1+0,003)}

       b)
                                        {T_{2}}^{1970}=\frac{\log(2)}{\log(1+0,021)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2015 af anja1nana (Slettet)

Hej igen, havde også MEGET svært med dette spørgsmål som høre med til den ovenstående opgave. 

Undersøg, hvor stor verdens befolkning og den årlige, procentvise tilvækst er i dag (søg på internettet for at finde de nødvendige tal). Sammenlign med tallene fra 1650 og 1970. Beskriv hvad forskellene kan skyldes? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se http://en.wikipedia.org/wiki/World_population . Det fremgår deraf, at verdens befolkningstal pr. 2010 var ca 6,92 mia. med en årlig tilvækst på 1,1%.


Svar #4
14. marts 2015 af annanielsen01 (Slettet)

men der står i opgaven hvad procentvise tilvækst er idag? :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

I denne sammenhæng er 2010 vist tilstrækkelig tæt på "idag" til at det ikke gør så meget forskel. Den årlige procentvise tilvækst har nok ikke ændret sig så meget på de par år.


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.