Matematik

Andengradspolynomium

14. marts 2015 af simonhansen979 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har en opgave som jeg håber i vil hjælpe mig med, jeg kan simpelthen ikke finde ud af den

en andengradspolynomium f har følgende forskrift

f(x)=x^2 - 6 x + c

bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod!

på forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2015 af Heptan

Det er det samme som at spørge, for hvilken værdi af c diskriminanten d er lig 0. Dvs

d = b2 - 4ac = 0

Heraf fås af b = -6 og a = 1 en ligning der kan løses.


Svar #2
14. marts 2015 af simonhansen979 (Slettet)

Ah okay, fair nok, så er svaret vel 9? Eller er jeg galt på den?


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.