Matematik

haster

15. marts 2015 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er simpelthen elendig til at reducere

skal reducere følgende (x+1)^2+(-x+9-3)^2=20

så det bliver (x+1)^2+(-x+6)^2=20

manudregner parenteserne ved hjælp af kvadratsætningerne

men ved ik hvordan man skal gør, hvem vil vise?

jeg har prøvet og atter prøvet kan ik


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af peter lind

-x+9-3 = -x+6


Svar #2
15. marts 2015 af sejt12 (Slettet)

det skal regnes vha kvadratsætning , og blive til en andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af peter lind

Du spørger om hvordan du reducerer til (x+1)2+(-x+6)2=20 Det gør du ved brug af beregningen i #1

Hvis du skal bruge en kvadratsætning så brug (a+b)2 = a2+b2+2a*b


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.