Matematik

Rentesregning hjælp!!

15. marts 2015 af ninjaman1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En familie ønsker at opspare 100.000 kr. til køb af et sommerhus. Familien har råd til at indbetale 1000 kr. hver måned på en opsparingskonto, hvor renten er 0,75% pr måned

Beregn i hvor mange måneder opsparingen skal foregå

Har fundet frem til

1000 kr = Ks

100.000 = K

0,75% = r

Antal måneder = n

1000(1+0,0075)^n = 100.000


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formler for en annuitetsopsparing.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2015 af peter lind

d


Svar #3
15. marts 2015 af ninjaman1 (Slettet)

Det kunne være dejligt, hvis en eller anden kunne forklare det trin for trin, da jeg virkelig ikke aner hvad jeg skal gøre.

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har benyttet kapitalopsparingsformlen (renteformlen) der bruges til at beregne hvor meget en kapital forrentes til efter n terminer. Men du har ikke taget med i beregningerne at der hver termin (måned) indskydes et fast beløb. Dertil benyttes formlerne for en annuitetsopsparing, som du sikkert kan slå op i din bog.

Svar #5
15. marts 2015 af ninjaman1 (Slettet)

Så det er bare denne Formel jeg skal bruge?
https://www.regneregler.dk/annuitetsopsparing-antal-terminer

Skriv et svar til: Rentesregning hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.