Matematik

Bestemmelse af længde af en firkantt

16. marts 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til opgave b).... Jeg kan ikke rigtig se, hvad det er jeg skal for at bestemme længderne.

Håber i kan hjælpe mig, så er jeg meget taknemmelig ^_^ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

|BD| er hypotenusen i en retvinklet trekant med kateterne |AB| = 5 og |AD| = 7.

|AC| er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne |AB| = 5 og |BC| = |AD| - |HD| , hvor |HD| er katete i en retvinklet trekant med hypotenusen |CD| = 6 og katete |CH| = 5 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-16 kl. 18.54.42.png


Svar #3
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Jeg forstår rigtig godt den første.... Men hvorfor skal lADl trækkes fra lHDl.... Hvad har dette trekant med at finde længden for AC, at gøre????


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Liniestykket CH afskærer jo et rektangel ABCH, så siden |BC| er lig med siden |AH|, og |AH| findes netop ved

        |AH| = |AD| - |HD|


Svar #5
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Okay nu jeg med... Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juli 2015 af Soeffi

.


Skriv et svar til: Bestemmelse af længde af en firkantt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.