Fysik

gitterligning

16. marts 2015 af maat (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået min gaskonstant til 3333 nm (d) ved at bruge formlen d=1/N

Min bølgelænde er det ikke 8 cm 8cm= 80000000 nm , ( 8 cm har jeg fra et forsøg, vi skulle lave, hvor vi skulle måle afstanden)

Nu skal jeg bruge formlen sin(?n) = n*λ/d. for at finde afbøjningvinklen

1*80000000/3333 =24002 grader

Er det rigtigt, jeg synes det ser forkert ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du gitterkonstant, ikke gaskonstant. Det hele ser meget forkert ud. Prøv at formulere hele opgaven eller problemstillingen. Bemærk at sinus til en vinkel ikke er det samme som vinklen selv.


Svar #2
16. marts 2015 af maat (Slettet)

jeg mente gitterkonstanten

Vi har lavet et forsøg, hvor vi skulle bruge et optiskgitter med 300 l/m, og vi skal beregne bølgelængden for laserlyset. Lysets bølgelængde har vi fået til 8 cm (1. orden), 16 cm (2 orden) osv.  vi skal beregne vores laserlysets  bølgelængde og vinklerne. Jeg vil gerne gerne finde laserlysets bølgelængde og dernæst vinklerne, men ved ikke hvordan, da jeg kun kender d og n


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mener du ikke 300 l/mm ? Dine bølgelængder er jo helt i skoven. Man skal benytte gitterligningen

        sin(θn) = n·λ/d

Vinklerne plejer man at finde ved at måle afbøjningsplettens afstand fra centralstillingen.


Skriv et svar til: gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.