Matematik

B(t)=100*e^0,486*t

16. marts 2015 af thulle1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har en aflevering for hvor jeg har virkelig svært ved en af opgaverne. Jeg håber at der er nogen som har tid til at hjælpe.

I en næringsopløsning kan antallet, B(t), af bakterier t timer efter et forsøgs begyndelse beskrives med B(t)=100*e^0,486*t

Hvor mange bakterier er der i opløsningen efter 5 timer?

Hvor mange procent øges antallet af bakterier med pr time?

Hvor lang tid går der ifølge modellen før antallet af bakterier er over 12000? Bestem fordoblingstiden.

Ved de to første spørgsmål har jeg ikke kunne finde noget i nærheden af en fornuftig løsning. Så jeg vil hører om der er nogen der kan fortælle mig hvilke metoder jeg skal tage i brug. (Jeg forventer selvfølgelig ikke en besvarelse på min opgave, men blot et skub i den rigtige retning) :-)

Mvh Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn B(5) ved at indsætte t = 5 i forskriften for B(t)

b) Beregn     a - 1   ,  hvor a = e0,486 .

c) Løs ligningen    B(t) = 12000 .

d) Benyt T2 = ln(2) / ln(a) = ln(2) / 0,486 .


Svar #2
17. marts 2015 af thulle1 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: B(t)=100*e^0,486*t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.