Matematik

Procent

17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg er godt klar over, at dette spørgsmål er blevet stillet før. Men der er ikke givet nok oplysninger, så jeg starter bare min egen tråd.

Jeg har svaret på de to første - men kan ikke komme videre med de sidste to.

a) 20%

b) Før: 50 kr. & Efter: 60 kr.

c) ???

d) ???

Kan jeg få hjælp til at komme videre?

Vedhæftet fil: hey.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

De givne priser er så tilsyneladende priser inkl moms, og da du har regnet momsen ud i hvert tilfælde, kan du beregne priserne ekskl. moms.


Svar #2
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

#1

Hmhmh - er dette korrekt?

c) Incl: 300 kr. 

    Ekskl: 240 kr.

d) Det forstår jeg ikke. Hvorfor skulle varen stiger ekskl. moms?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Inkl moms er priserne 250 kr før og 300 kr efter.

Ekskl moms er priserne 200 kr før og 240 kr efter. Beregn nu prisstigningen for priserne ekskl moms.


Svar #4
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

#3

Ohh, på den måde!

d) 25%


Svar #5
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Ved c) skriver jeg vel bare:

Inkl: 300 kr.

Ekskl: 240 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, der er jo to sæt priser, som jeg har skrevet det i #3.

#4

d) Prisstigningen ekskl moms er så (240 - 200)/200 = 40/200 = 20% (dvs. samme procentuelle stigning som i priserne med moms).


Svar #7
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Nåh!

Så jeg skriver simpelthen:

c) Inkl. moms: 250 kr. før og 300 kr. efter.

    Ekskl. moms: 200 kr. før og 240 kr. efter.

d) (240 - 200) * 100 / 200 = 20%


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, men der skal et %-tegn i mellemregningen i d) på venstre side.


Svar #9
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

(240 - 200) * 100% / 200 = 20%     ???


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, sådan.


Svar #11
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

#10

Hmhm - jeg har mange gange stillet mit selv spørgsmålet: hvorfor?

Kan du svare mig på det? Hvordan kan det være, at der skal være et %-tegn efter 100?

Er det fordi at det indikerer: 100% = 100/100

Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, 100% er det samme som 1. Man ændrer ikke et tal ved at gange det med 1, dvs ved at gange det med 100%.


Svar #13
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Goooooodt! Jeg takker for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.