Matematik

Trigonometri, hjælp! :)

18. marts 2015 af Directionerftw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet A (evt, en som kunne tjekke om det er korrekt), en som kan hjælpe med B? 

Vedhæftet fil: help me omg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, |BC| er beregnet korrekt.

b) Højden hb findes så af     hb = |AB|·sin(A)

og arealet af trekant ABC kan så beregnes

        T = (1/2)·|AC|·hb


Svar #2
18. marts 2015 af Directionerftw (Slettet)

#1 - har du bare isoleret H i formlen = T = ((1)/(2)) * b * c * sin(A) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det skal vist være hb = |AB|*sin(180o - A)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Bemærk, at sin(A) = sin(180º - A) for alle A.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Højden hb er katete i en trekant der har siden AB som hypotenuse. Supplementvinklen til A er modstående vinkel til højden hb.


Svar #6
18. marts 2015 af Directionerftw (Slettet)

#5 Mange tak! - Forstår det bedre nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

#4

Nåh ja.


Skriv et svar til: Trigonometri, hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.