Matematik

Hjerting kirke

19. marts 2015 af Simonedich (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg finder a,b og c i disse firkanter.altså længden?

På forhånd tak! 

Vedhæftet fil: stude2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

c er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne (10,8-4,8) = 6,0 og 12,8/2 + 3,2 = 9,6

a er hypotenuse i en retvinklet trekant hvis ene katete er (4,8 - 3,6) = 1,2 , og hvis anden katete selv er hypotenuse i en anden retvinklet ligebenet trekanterne med kateterne 3,2 og 3,2 .

Siden b er et af de lige store ben i en ligebenet trekant, hvis grundlinie er 12,8 og hvis højde er hypotenusen i en retvinklet trekant med kateterne 3,2 og (10,8 - 4,8) = 6,0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2016 af StoreNord

Først og fremmest vil jeg lige orientere dig om, at "skinnet bedrager". Hvad der på tegningen ser vandret ud ikke altid er det. Gulvet er vandret - ja; men dèt som ligner et vandret loft, aldeles ikke er vandret.


Skriv et svar til: Hjerting kirke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.