Kemi

Syre-base

19. marts 2015 af wqdwqwddwq (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hviklen volumen 0,100 M NaOH skal der tilsættes til 0,100 L 0,02 M ascorbinsyreopløsning for at opløsningens pH bliver 4,2?

Ascorbinsyre er en svag diprot syre med pKs-værdierne 4,2 og 11,6.


Svar #1
19. marts 2015 af wqdwqwddwq (Slettet)

Hvorfor kan man ikke sige Vs·cs=Vb·cb <=> Vb = (Vs·cs) / cb

Hvorfor er stofmængden af ascorbinsyre lig ½Vs·cs ?


Svar #2
19. marts 2015 af wqdwqwddwq (Slettet)

ups


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2015 af Heptan

Hint: Det er en puffer, og pH = pKs1

Dvs. at ns1 = ns2 


Svar #4
20. marts 2015 af wqdwqwddwq (Slettet)

Tak for svaret men jeg må indrømme, at jeg stadig ikke forstår det :) Kan du hjælpe yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2015 af ramobaro

kan du omformulere dit spørgsmål, det er lidt forvirrende hvad du spørger om.

Jeg prøver at besvare dit spm. ud fra hvad jeg har forstået du spørger om: 

siden du siger at ph skal være 4.2 og da pks er lig med 4.2, skal forholdet mellem syren og dens korresponderende base være lig med 1. Da log(1)= 0 vil din ph således være tilsvarende til din pks værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2015 af dasdsakodasko (Slettet)

Hej. Jeg er den samme person (jeg er trådstarter)

Jeg spørger om, hvorfor man ikke kan bruge fremgangsmåden vist i første linje i #1? Hvorfor Skal man skrive som i anden linje i #1?
Altså Vb = (½·Vs·cs) / cb er det korrekte
   


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.