Matematik

matematik 2

20. marts 2015 af Karare - Niveau: C-niveau

Hej jeg forstår ikke hovrdan jeg løser denne her opgave.. hvordan gøre jeg tak please med steps. 

Bestem afstanden fra punktet P (7,3) til linjen m: y=-1/2x-2.

Angiv derefter en ligning for den cirkel, der har P som centrum og m som tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2015 af mathon

Punktet Q(u,v)'s afstand fra linjen y = ax + b
er:
               dist(l,Q(u,v))=\frac{\left | a\cdot u-v+b \right |}{\sqrt{a^2+1}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2015 af mathon

Cirkelligning:
                            \left (x-7 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=d^{\, 2}

                            \left (x-7 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=\frac{\left | -\frac{1}{2}\cdot 7-3-2 \right |}{\left ( -\frac{1}{2} \right )^2+1}

    


Svar #3
20. marts 2015 af Karare

ok det er jeg med på at jeg skal bruge denne her formel. Men jeg forstår ikke hvad jeg skal gribe, eller hvordan jeg skal starte men tak på forhpnd ... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2015 af mathon

korrektion:

                                  \left (x-7 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=\frac{\left | -\frac{1}{2}\cdot 7-3-2 \right |^2}{\left ( -\frac{1}{2} \right )^2+1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2015 af mathon

#3
Punktet P(7,3)'s afstand fra linjen l\! :\; \; y=-\frac{1}{2}x-2
er:
               dist(l,P(7,3))=d=r=\frac{\left | \left (-\frac{1}{2} \right )\cdot 7-3-2 \right |}{\sqrt{\left (-\frac{1}{2} \right )^2+1}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når m skal være tangent til en cirkel med centrum i punktet P, vil afstanden d fra punktet P til linien m netop være lig med radius i cirklen.

Skriv et svar til: matematik 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.