Fysik

Strøm

20. marts 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er i gang med at lave en opgave og jeg sidder fast med det ene spørgsmål.
(vedhæft billedet af opgaven)

R1=100 Ohm
R2=250 Ohm
R3=1000 Ohm (variabel modstand)

Jeg har beregnet mig frem til at Ub=16.66V
Uc=9V

og nu skal jeg finde Ua, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gøre.

Noget der gider at give mig en forklaring hvordan det skal gørest?
 

Vedhæftet fil: cvbcbcvb.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2015 af peter lind

Hvis du har Ub må du også have eller kan finde strømmen igennem R2 og R3. Summen af disse strømme er strømmen gennem R1. Du kan så bruge Ohms lov til at finde spændningen over R1


Svar #3
20. marts 2015 af Teko123 (Slettet)

undskyld jeg kom til at skrive forkert! jeg skal finde spændingen Ua. det er den jeg har problemer at regne mig frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2015 af peter lind

Du har ikke skrevet forkert. Tilføjelse til #1: Ua er summen af Ub og spændningen over R1.


Svar #5
20. marts 2015 af Teko123 (Slettet)

Det vil så sige 16.66V*\frac{100\Omega +250\Omega }{250\Omega }=23,32V

eller er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2015 af peter lind

Strømmen I1 gennem R1  er givet ved I1 =I2+I3


Skriv et svar til: Strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.