Fysik

Kraftmoment

20. marts 2015 af Monopomo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med følgende opgave?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

De to kraftmomenter skal være lige store.

mgL1 = F*L2 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at armen for håndtagene er 4 gange større end armen for massemidtpunktet. Kraften antages at virke vinkelret på armen. Kraftmomenterne ("kraft gange arm") skal have samme størrelse.


Svar #3
20. marts 2015 af Monopomo (Slettet)

#2 Kan du uddybde? kan se at formlen som #1 sagde var 

mgL1 = F*L2

Men hvordan er han kommet frem til ovenstående? Har læst i bogen, men kan ikke rigtig gennemskue det. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når kraftens retning er vinkelret på armen, er kraftmomentets størrelse lig med kraftens størrelse ganget med armens længde. Tyngdekraften i massemidtpunktet har størrelser m·g og armen L1 = 30 cm . Ved håndtagene er armen L2 = 120 cm, dvs 4·L1 , så man vil kunne løfte trillebøren med indhold ved at yde en kraft, der er 1/4 af tyngdekraftens størrelse.


Skriv et svar til: Kraftmoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.