Matematik

Finde toppunktet for 2.gradspolynomiet x^2+2x

23. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor bliver toppunktet for følgende funktion lig (-1,-1) og ikke (-1,0)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2015 af PeterValberg

Toppunktet for parablen y = ax2 + bx + c kan bestemmes som:

T_p\left(\frac{-b}{2a}\;,\;\frac{-d}{4a} \right )

hvor d = b2 - 4ac

I dit specifikke tilfælde er:  a = 1, b = 2 og c = 0 hvilket giver følgende toppunkt:

T_p\left(\frac{-2}{2\cdot 1}\;,\;\frac{-4}{4\cdot 1} \right )=T_p(-1,-1)

i det d = 22 - 4·1·0 = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Hej Peter

Det er det her med diskriminanten, jeg ikke forstår. Hvordan får du det til at blive fire? 4-4=0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2015 af Larssen1444 (Slettet)

#2 Da der ganges med 0. Dvs der kommer til at stå d = 4-0 = 4

Svar #4
23. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Ej, ja. Gud, hvor simpelt! Har simpelthen stirret mig blind på det ;) Tak for det ;)


Skriv et svar til: Finde toppunktet for 2.gradspolynomiet x^2+2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.