Fysik

Lys&Bølger.

23. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spg. 1.

Beregn fotonenergien af lys med bølgelængden 449 nm.

C=Lystetshastighed.

L(Lambda)= 449

C/L= 6,682

Efot=h*f= 6,63*6,682= 44,30 -> 4,43 MEN hvad er det så i eV?! 

Spg.2.

En emitteret foton fra et hydrogenatom har bølgelængden 5.907 nm.

Hvilken bane befinder elektronen sig herefter i, når atomet inden elektronovergangen befandt sig i bane nummer 9?

-Hvordan kommer jeg igang med den?! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2015 af peter lind

Du roder gevaltig rundt med enhederne og potenser. Skriv enheder på hele tiden, så du ved hvilken enheder du har i resultatetrne og lad være med bare at smide potenser af 10 væk


Svar #2
23. marts 2015 af Naglfar (Slettet)

Det er lidt svært at stille tingene ordentligt op herinde..... :)

Kender ikke det-her skrive program. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2015 af peter lind

Du skal blot bruge almindelige skriveregler, som findes i alle tekstbehandlingsprogramer og noter. Hvis der er noget specifikt du er i tvivl om kan du bare spørge


Skriv et svar til: Lys&Bølger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.