Matematik

Trekanter

23. marts 2015 af rftmtjgntjngtjg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man opgave b. Jeg fik bestem AB til 26,24236 og vinkel A til 49


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Svarene for opg a er korrekte.

b) Linien CD bliver så vinkelhalveringslinie i den nedre halvdel af trekant ABC. man kender højden h i den ligebenede trekant ABC, så

        |DC| = h/cos(41º/2)


Svar #2
23. marts 2015 af rftmtjgntjngtjg (Slettet)

Er h ikke 6,5?


Svar #3
23. marts 2015 af rftmtjgntjngtjg (Slettet)

Kan det virkelig passe at det giver 7,004?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder højden  h i den ligebenede trekant ABC til h = |AC|·cos(41º) = 20·cos(41º) = 15,094 .

Derfor er

        |DC| = |AC|·cos(41º)/cos(41º/2) = 20·cos(41º)/cos(41º/2) = 16,1147


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.