Matematik

Matematik i hverdagen

24. marts 2015 af karke111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Er der nogen som kan hjælpe mig med disse opgaver da jeg ikke kan forstå dem
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2015 af NetteLind (Slettet)

Har du lært om K-formlen? For det er primørt den du skal bruge.


Svar #2
24. marts 2015 af karke111 (Slettet)

Nej det har jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af PeterValberg

Jimmy tjener 24000 kr (før skat) om måneden, har et fribeløb på 4000 kr
og skal betale 40 % i skat af resten.

Først trækker du fribeløbet fra:  

24000 - 4000 = 20000 (det er dette beløb, han skal betale skat af)

Så trækker du 40 % fra det skattepligtige beløb:

20000 - 20000·(40/100) = 20000·(1 - 0,4) = 20000·0,6 = 12000 kr.

Så lægger du fribeløbet til igen:

udbetalt = 12000 + 4000 = 16000 kr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. marts 2015 af karke111 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Matematik i hverdagen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.