Matematik

Differentialregning

26. marts 2015 af Lektieeer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en venlig sjæl som kan hjælpe med to matematik opgaver?

1) Bestem stamfunktionen til funktionen f med forskriften,

f(x) = x^2 + 2x + 5

Hvis graf går gennem punktet (1,1)

2) Vis, hvordan man integreres til 2/3 x^3/2 (udnyt \gammax = x^1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

1) Find en stamfunktion F(x) til f(x) og afpas integrationskonstanten, så at F(1) = 1 .

2) Hvem er det (man), der skal integreres? Man finder en funktion f(x), hvis stamfunktion er (2/3)·x3/2 ved at differentiere denne funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2015 af 123434 (Slettet)

1)

Bestem stamfunktionen til f(x)=x2+2x+5, som går igennem punktet (1,1)

F(x)=1/3*x2+1+2*1/2*x1+1+5x+k

F(x)=1/3x3+x2+5x+k

(x,y)=(1,1)

y=1

x=1

1=1/3*13+12+5*1+k

1=1/3+1+5+k

1=19/3+k

k=1-19/3=-16/3

F(x)=1/3x3+x2+5x-16/3 går igennem punktet (1,1) og er stamfunktion til f(x)=x2+2x+5


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.