Fysik

Middeltryk.

30. marts 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har i et projekt arbejdet med en vandraket, jeg brugte 3,5 bar til at sende den op. Nu skal jeg bruge middeltrykket, hvordan regner jeg det? Jeg tænker middeltrykket må være 3,5 bar - 1 atm / 2 også +1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Trykket i raketten går fra 3,5 bar til 1 bar (atmosfæretrykket er ca. 1 bar). Så middeltrykket er

(3,5 bar + 1 bar) / 2 = 2,25 bar

Trykforskellen mellem inden i og uden for raketten er så

Δp = 2,25 bar - 1 bar = 1,25 bar


Skriv et svar til: Middeltryk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.