Matematik

HJÆLP eksamen!

01. april 2015 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende opgave: 

Men kan ikke finde ud af opg 6. 
 Jeg ved at jeg skal lave en randundersøgelse, men kan ikke lige se hvordan..

Jeg har bestemt de partielle afledede til: 
( bløde d'er)

df/dx = y ( 2-e^-xy) og df/dy = x( 2-e^-xy) 

Eksamen er lige rundt om hjørnet, og jeg har problmer med den samme type opgave hver gang, så er der måske en venlig sjælp som vil forklar dte step for step?

Vedhæftet fil: Del2.jpg

Svar #1
01. april 2015 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Her er opgvebeskrivelsen

Vedhæftet fil:del1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

del1.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Del2.jpg Forklar, hvordan mængden K er defineret.

Find stationære punkter i det indre af K, og undersøg så funktionen på randen af K særskilt.


Svar #4
02. april 2015 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

K er defineret som K = \left \{ (x,y) \in \mathhbb{R}^2 | 0 \leq x \leq 1 \ og \ 0 \leq y \leq 1 \right \}

Kan du uddybe???


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Så find de mulige stationære punkter i det indre af K ved at løse lignignssystemet

        ∂f/∂x = 0   ∧   ∂f/∂y = 0

På randen undersøger man særskilt de fire funktioner

        f(x,0) , 0 ≤ x ≤ 1
        f(x,1) , 0 ≤ x ≤ 1
        f(0,y) , 0 ≤ y ≤ 1
        f(1,y) , 0 ≤ y ≤ 1

Man har her, at

        f(x,0) = f(0,y) = 0 ,
        f(x,1) = 2x + e-x -1 ,
        f(1,y) = 2y + e-y -1 .


Skriv et svar til: HJÆLP eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.