Matematik

Binomialkoeffiecient

07. april 2015 af josephinebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe?
Billede vedlagt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2015 af Soeffi


Svar #2
07. april 2015 af josephinebl (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2015 af SuneChr

SP 0704150924.PNG

Vedhæftet fil:SP 0704150924.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2015 af UG124 (Slettet)

#2

Han indsætter blot billedet, så lektiehjælperne har nemmere ved at hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2015 af Stats

n elementer skal sætte i en rækkefølge. Dette kan så gøres ved:

n! = n·(n-1)·(n-2)···2·1
(Du har 10 kugler der skal placeres i en rækkefølge. På den første plads har du 10, den anden plads har de 9 og på den tredje plads har de 8 ,..., og på den 9 plads har du 2, og på den tiende plads har du en kugle tilbage)

Vi antager at der er r elementer at vælge imellem, hvor vi stadig har n elementer til rådighed. Dette vil se sådan her ud:

på den første plads kan vi vælge r elementer, den næste plads kan vi vælge r - 1 elementer den næste plads kan vi vælge r - 2 elementer ,..., den anden sidste plads kan vi vælge på n-r+2, den sidste plads kan vælges på n-r+1 måder. I alt kan elementerne ordnes på:
r·(r - 1)·(r - 2)···(n-r+2)·(n-r+1)

Hvis vi skal tage r elementer ud af n elementer, så kan dette gøres på K(n,r) måder

Hvis r elementer skal ordnes kan dette gøres på r! forskellige måder. Vi har nu:
K(n,r)·r! = r·(r - 1)·(r - 2)···(n - r + 1)
K(n,r) = [r·(r - 1)·(r - 2)···(n - r + 1)]  / r!                                  Divider med r!
K(n,r) = [r·(r - 1)·(r - 2)···(n - r + 1)·(n - r)!]  / ( r!·(n - r)! )       Gange med (n-r)!
K(n,r) = n! / [r!·(n - r)!]

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2015 af Galo1s (Slettet)

Man kan udtage en delmængde bestående af r elementer i rækkefølge af en mængde bestående af n elementer på

      \frac{n!}{(n-r)!}

måder. Da r elementer kan ordnes på r! måder tælles hver delmængde med r! gange, så

     \begin{pmatrix} n\\r \end{pmatrix}=\frac{\frac{n!}{(n-r)!}}{r!}=\frac{n!}{r!(n-r)!},

da binomialkoefficienten ovenfor betegner, på hvor mange måder man kan udtage r elementer af en mængde bestående af n elementer uden hensyntagen til rækkefølgen af de elementer, man udtager. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2015 af Galo1s (Slettet)

ad 5:

r(r-1)...(n-r+1)(n-r)!\neq n!,

men

n(n-1)...(n-r+1)(n-r)!=\frac{n!}{(n-r)!}(n-r)!=n!. Af det første element, man udtager, har man n elementer at vælge imellem, ikke r. Man skal jo udtage elementer af mængden bestående af n elementer, ikke af en eller anden mængde bestående af r elementer.


Skriv et svar til: Binomialkoeffiecient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.