Matematik

HJÆLP!!!

07. april 2015 af Tennabayfrausing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg ikke må bruge hjælpemidler og jeg er helt lost, håber nogen kan hjælpe mig.. 

Opgaven lyder: 
En bonde vil indhegne et rektangulært stykke af en stor mark. Han vil til at holde lamaer. 
indhegningen skal bestå af et stort retangel, som bliver delt to gange vinkelret på tværs, sådan at der i alt er tre ens retangler. Han vil bruge 1000 meter hegn. 
a) hvilke mål giver det største samlede areal ind i indhegningerne? og hvad er dette maksimale areal? 

((Jeg skal nok have skåret det helt ud i pap..))


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Kald rektanglets længde og bredde for hhv. x og y. Der skal så bruges 2 stykker hegn af længden x, og 4 stykker hegn af længden y. Den samlede længde er

        2x + 4y = 1000

Benyt dette udtryk til at skrive x som funktion af y og undsæt det i udtrykket for indhegningens areal

        A = x·y

hvorved man får A udtrykt ved y alene. Find nu maksimum for funktionen A(y) .

___________________
|            |            |          |
|            |            |          |    bredden y
|            |            |          |
-------------------------------
         længden x


Svar #2
07. april 2015 af Tennabayfrausing (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan man så får nogen tal ud af det... og hvordan finder man maximum for funktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isolerer man x i den første ligning, får man

        x = 500 - 2y

der så indsættes i udtrykket for arealet

        A(y) = (500 - 2y)·y

Find så maksimum for denne funktion. Bemærk, at A(y) er et 2.-gradspolynomium i y.


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.