Fysik

Fopdrift=Ft-Fnedsænket

07. april 2015 af ramiac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forkalre, hvorfor gælder denne formel ud fra de kræfter, der virker på legemerne?

Fopdrfit= Ft- Fnedsænket

Derudover har jeg et andet spørgsmål.Er der nogle der kan forklare, hvorfor svarer vægtens udslag til den fortrængte væske?

Fopdrfit= mv*g

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare sammenhængen og betydningen af de indgående størrelser og symboler. Hvilken vægt er der tale om?


Svar #2
07. april 2015 af ramiac (Slettet)

mv er massen af den fortrængte væske, mens g er tyngdeaccelerationen. Jeg forstår ikke selv hvad der menes med vægtens udslag.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Igen: Prøv at forklare sammenhængen. Der må være tale om legemer, der nedsænkes i væske? Hvor forekommer der en vægt? Hvad er Fnedsænket ?


Svar #4
08. april 2015 af ramiac (Slettet)

#3

Det er et lod der er nedsænket i vand.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må da være i stand til at give en forståelig beskrivelse af hele situationen. Hvor forekommer den vægt, du taler om?


Svar #6
08. april 2015 af ramiac (Slettet)

Det er lige meget med vægten, jeg ved slet ikke hvad der menes med det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2015 af SuneChr

Anbringes en byrde i en fjedervægt vil denne udstrækkes.
Sænkes byrden i fjedervægten i en væske, vil fjedervægten trække sig sammen.
Forskellen i udstrækningen er et mål for opdriften på byrden.


Skriv et svar til: Fopdrift=Ft-Fnedsænket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.