Fysik

Hjælp

10. april 2015 af student97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) Bestem bølgelængden ved stuetemperatur for en bastone på 30 Hz og en diskanttone på 12000 Hz.

2) Lys med en bølgelængde på 470 nm sendes mod et gitter med 400 streger pr. mm.Bestem afbøjningsvinklen for 2. orden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2015 af mathon

1)
                \lambda =\frac{v}{f}=\frac{341\; \frac{m}{s}}{12000\; s^{-1}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2015 af mathon

2)
         d=\frac{1\; mm}{400}=0,0025\; mm=2500\; nm
gitterligningen:

         d\cdot \sin(\varphi _n)=n\cdot \lambda

         \sin(\varphi _n)=\frac{n\cdot \lambda }{d}

        \varphi _n=\sin^{-1}\left (\frac{n\cdot \lambda }{d} \right )

         \varphi _2=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot 470\; nm}{2500\; nm} \right )


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.