Fysik

Kraftvarmemaskine

11. april 2015 af Kim777 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvem kan hjælpe mig med dette spørgsmål:

I en given dieselmotor omdannes 30 % af den tilførte varme til mekanisk arbejde ved en udetemperatur på 20ºC.

1) Hvis vi havde en ideelt virkende kraftvarmemaskine, hvilken temperatur ville den tilførte varme da have?

- Altså 

Virkningsgraden for en carnotmaskine er:

ηC = 1 - TL/TH

Det er TH, der skal findes. TL er 20 + 273K.

TH = TL / (1 - ηC)

Men en ideelt virkende kraftvarmemaskine har vel en carnot-effektfaktor på 1, men det er så 1-1, hvilket er 0, og man kan ikke dividere over 0??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af Heptan

Det oplyses at den er 30 % = 0,30.

Det er ikke teoretisk muligt at konstruere en maskine med effektfaktoren 1, så det ideelle anses altså for at være de 30 %. I en realistisk maskine er der jo friktion osv., som gør maskinen mindre effektiv end de 30 %.


Svar #2
11. april 2015 af Kim777 (Slettet)

Tak skal du have.


Skriv et svar til: Kraftvarmemaskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.