Matematik

Retvinklet Trekant

12. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Retvinklet trekant:

Beregn sin(A)

Beregn vinkle A

Beregn vinkle B

Find længden af siden b

a = 5cm

c = 13cm

Den første har jeg lavet således: Sin A = a/c

Sin A = 5/13            Sin A = 0,38

A = sin-1 (0,38)

a = 0,389              Er den rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af Toonwire

#0

I denne sammenhæng er resultatet ikke rigtigt. Fremgangsmåden er upåklagelig, men du har regnet med radian!

Husk at indstille din lommeregner eller angive at inputtet er i grader når det er dét du regner med

Hvis du omregner resultatet a=0.389 \text{ radian} = 22.33^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af Toonwire

I de fleste tilfælde kan man reflektere over resultatet, hvis man er i tvivl. I dette tilfælde, om det giver mening at have en sidelængde på 0.389 når de øvrige sider har længderne hhv. 13 og 5.


Skriv et svar til: Retvinklet Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.