Matematik

Binomialfordeling

12. april 2015 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er sandsynligheden for at slå en og kun en sekser med et terningekast med 2 terninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af oscargerhard (Slettet)

Se på hændelserne

{ingen sekser} , {en og kun en sekser}, {to seksere}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af oscargerhard (Slettet)

Så P(to seksere) = 1- P(ingen seksere) - P(en og kun en sekser)

=1- (5/6)^2 - (1/6)(5/6)*2


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2015 af oscargerhard (Slettet)

P(to seksere) = 1- P(ingen seksere) - P(en og kun en sekser)

<=>

1-P(to seksere) -P(ingen seksere) = P(en og kun en sekser)


Svar #4
12. april 2015 af vleranda10 (Slettet)

#3

Mange tak for for svarene! Men kunne du uddybe hvor de to seksere kom fra, og hvorfor man skal trække P(ingen seksere) fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2015 af oscargerhard (Slettet)

Fordi hændelsen er lig de andre hændelser.

Fx P(a =b) = 1-P(a forskellig fra b)


Svar #6
12. april 2015 af vleranda10 (Slettet)

#5

Okay... Jeg har brugt den gammeldags metode hvor man tegner seks felter hen og seks felter ned, og bare tæller sammen - men kan det passe at resultatet bliver 27.7%


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2015 af oscargerhard (Slettet)

Hvordan er du nået frem til de 27 procent


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2015 af Soeffi

#6... Jeg har brugt den gammeldags metode hvor man tegner seks felter hen og seks felter ned, og bare tæller sammen - men kan det passe at resultatet bliver 27.7%

Der er to metoder: tæl gunstige (som du nævner) og divider med mulige. Resultat: 10/36 = 27,8%.

Den anden er at betragte et slag med to terninger som to slag med en terning, dvs. en bernouilli-proces, hvor N = 2 (antal kast), p=1/6 (sandsynligheden for en sekser i et kast) og k=1 (antal seksere i 2 kast). Dette giver:

P = K(2,1)·(1/6)·(5/6) = 2·(5/36) = 27,8%


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2015 af oscargerhard (Slettet)

Så hvad er P her? Som jeg læser det er dit P sandsynligheden for at få mindst en sekser, men vi skulle finde ss for at få en og kun en sekser


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2015 af Soeffi

#9

Så hvad er P her? Som jeg læser det er dit P sandsynligheden for at få mindst en sekser, men vi skulle finde ss for at få en og kun en sekser

P(ingen seksere) = K(2,0)(1/6)0(5/6)2 = 25/36

P(1 sekser) = K(2,1)(1/6)1(5/6)1 = 10/36

P(2 seksere) = K(2,2)(1/6)2(5/6)0 = 1/36

P(0 seksere) + P(1 sekser) + P(2 seksere) = 1, dvs. alle mulige udfald giver sammenlagt sandsynligheden 1. Af dette følger:

P(mindst 1 sekser) = P(1 sekser) + P(2 seksere) = 1 - P(0 seksere)  = 11/36


Svar #11
12. april 2015 af vleranda10 (Slettet)

#8

Mange tak for dit grundige svar, det hjalp en del!!


Svar #12
12. april 2015 af vleranda10 (Slettet)

#8

Hvis spørgsmålet så lyder på:

Hvad er sandsynligheden for at slå netop 3 seksere med et slag med 7 terninger, er det så:

P(3 seksere) = K(7,3)*(1/6)*(5/6) )


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. april 2015 af Soeffi

#12

#8

Hvis spørgsmålet så lyder på:

Hvad er sandsynligheden for at slå netop 3 seksere med et slag med 7 terninger, er det så:

P(3 seksere) = K(7,3)*(1/6)*(5/6) )

P(3 seksere) = K(7,3)·(1/6)3·(5/6)(7-3)


Svar #14
12. april 2015 af vleranda10 (Slettet)

#13

Kunne jeg få dig til at forklare hvad de opløftede tal står for?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. april 2015 af Soeffi

P(3 seksere) =

K(7,3)·(1/6)^3·(5/6)^(7-3) = K(7,3)·(1/6)^3·(5/6)^4 =  K(7,3)·(1/6)·(1/6)·(1/6)·(5/6)·(5/6)·(5/6)·(5/6) 


Svar #16
12. april 2015 af vleranda10 (Slettet)

#15

Har prøvet at taste svaret ind i nspire, men synes ikke det giver mening?

Hvordan regner man det ud? Er det ikke bare at sige 7*3= 21, og så 21*(1/6)^3·(5/6)^(7-3)

Det giver 0.046886 - kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. april 2015 af Stats

K(n,r) = n!/( r!(n-r)! )

b(n,r) = K(n,r)·pr·(1-p)n-r

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. april 2015 af Soeffi

#16

#15

Har prøvet at taste svaret ind i nspire, men synes ikke det giver mening?

Hvordan regner man det ud? Er det ikke bare at sige 7*3= 21, og så 21*(1/6)^3·(5/6)^(7-3)

Det giver 0.046886 - kan det passe?

K(7,3) = 7!/[(7-3)!·3!] = 1·2·3·4·5·6·7/[(1·2·3·4)·(1·2·3)] = (5·6·7)/(2·3) = 5·7 = 35


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. april 2015 af Soeffi

P(netop tre seksere af syv terninger) = 35·0,0046·0,482 = 0,078


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.