Matematik

Retvinklet trekant

12. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej derude,

Opgave 1: Jeg skal lave nogle matematik opgaver, som jeg ikke helt forstår. Den første opgave lyder sådan: Herunder er der skitseret en retvinklet trekant. Beregn størrelsen på de sider og vinkler, som ikke er angivet. C = 6 cm - Den retvinklet trekant er 30 grader.

Opgave 2: Den retvinklet trekant. Beregn sin(A), Beregn vinkle A, Beregn vinkle B,                                   Find længden af siden b. 

c = 13cm

a = 5cm

Nogle der kan hjælp ved ikke hvilke formler jeg skal bruge.... Det er vigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af peter lind

1. Brug at sinus til en vinkel er modstående katete divideret med hypotenusen

2. samme som i opgave 1 samt pytagoras


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af mathon

Opgave 2:   
                      \sin(A)=\frac{a}{c}

                      \angle A=\sin^{-1}\left (\frac{a}{c} \right )

                     b=\sqrt{c^2-a^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2015 af mathon

Opgave 1:
                      \sin(30^{\circ})=\frac{katete_{kort}}{c}

                      katete_{kort}=c\cdot \sin(30^{\circ})

                      katete_{lang}=c\cdot \sin(60^{\circ})


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2015 af mathon

I øvrigt er sidelængdernes forhold i en 30-60-trekant folkeskolegeometri:

         den mindste katete er det halve af hypotenusen

         den største katete er \frac{\sqrt{3}}{2} gange hypotenusen


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2015 af mathon

eller i formuleringen:
               

         hypotenusen er det dobbelte af den mindste katete

         den største katete er \sqrt{3} gange den mindste katete

.......

        udledt efter indtegning af en vilkårlig median i en ligesidet trekant.


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.