Matematik

Isoler x

13. april 2015 af sinem2344 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Isoler x i udtrykket:
K=(x^2)/(c-x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af SuneChr

K(c - x) = x2
Kc - Kx = x2
x2 + Kx - Kc = 0    løs denne 2.gr.s. ligning
forudsætning: x ≠ c
# 2 Begge løsninger skal med. Vi kan ikke se af opgaven, hvad ligningen repræsenterer.
# 4 Det var vel x, som skulle isoleres?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2015 af mathon

Hvis
syre/basekonstant:

                                \frac{x^2}{c-x}=K

                                x^2=K\cdot c-K\cdot x

                                x^2+K\cdot x-K\cdot c=0\; \; \; \; \; 0<x<c

                                x=\frac{-K+\sqrt{K^2+4\cdot K\cdot c}}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2015 af PeterValberg

Hvis du omskriver ligningen får du en andengradsligning i x:

K = x2/(c - x)    , x ≠ c
K(c - x) = x2
x2 + Kx - Kc = 0

anvender du den generelle løsningsformel for andengradsligninger, får du:

x = (-K ± √(K2 + 4Kc))/2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
13. april 2015 af sinem2344 (Slettet)

Hvordan isolerer jeg så c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2015 af mathon


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.