Fysik

Røntgenstråling

14. april 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået en opgave der lyder således:

I et røntgenrør hvor spændingsforskellen mellem anode og katode er 42,5 kV accelereres elektroner; disse starter fra hvile ved katoden.

a) Find elektronernes maksimale kinetiske energi.

Elektronerne nedbremses helt ved sammenstødet med anoden. Herved udsendes røntgenstråling.

b) Find bølgelængden af de energirigeste fotoner.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af peter lind

a) E = e*V  e er elektronens ladning, V er spændningsforskellen

b)  E = h*f = h*c/λ  h er plancks konstant f er frekvensen, c er lyshastigheden og λ er bølgelængden


Svar #2
14. april 2015 af mbn89 (Slettet)

Regnede b) med formlen λ=h*c/e*U


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2015 af mathon

                             λ = h*c / (e*U)


Skriv et svar til: Røntgenstråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.