Matematik

Bestem en ligning for den rette linje gennem punkterne A og B.

15. april 2015 af MetteHansen11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for den rette linje gennem punkterne A og B.
A(−38,0; 3,5),  B(−30,6; 5,9), 
Nogle der kan hjælpe????


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af Therk

Benyt at hældningskoefficienten a er givet ved

a = \frac{y_{2}-y_1}{x_2-x_1}

hvor

A = (x_1,y_1) \quad \text{og}\quad B = (x_2,y_2).

Med den hældning kan du nu finde skæringen med y-aksen (b) vha. et af dine punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2015 af SLMB (Slettet)

a = (3.5-5.9)/((-38)+30.6)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den rette linje gennem punkterne A og B.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.