Fysik
Resonans
15. april 2015 af
hanshansen123456 (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Et halvåbent resonansrør har længden 2 m. Lydens hastighed er 334m/s.
Ved hvilke bølgelængder er der resonans (de fire største)
Tak på forhånd.
Svar #1
16. april 2015 af hstreg (Slettet)
For er halvåbent resonansrør gælder det at stående bølger har bølgebug ved rørets udmunding. Hvorfor der naturligt må gælde :
lambda_0 = 4 * L
lambda_1 = (4/3) * L
lambda_2 = (4/5) * L
lambda_3 = Prøv og se om du selv kan se mønstret.
Her er L røretslængde, dvs. L = 2m
lambda_0 = 4 * L
lambda_1 = (4/3) * L
lambda_2 = (4/5) * L
lambda_3 = Prøv og se om du selv kan se mønstret.
Her er L røretslængde, dvs. L = 2m
Skriv et svar til: Resonans
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
