Matematik

HJÆLP!

17. april 2015 af vinther96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber i kan hjælpe mig :) 

Følgende tal er observationer af tryk og temperatur i en beholder: 

Temeratur i ºC   x=    27             71

y= tryk mm Hg         750            860

a) trykket y afhænger lineært af temperaturen x. Bestem ligningen for linjen, der beskriver sammenhængen mellem tryk og temeratur. 

b) Hvilken temperatur svarer til trykket 800 mm Hg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem forskriften for den rette linie   y = ax + b gennem de to punkter

        (27 ; 750)  og  (71 ; 860)

Løs derefter ligningen

        800 = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2015 af 123434 (Slettet)

Lineær funktion-absolut stigning. Skrives på formlen y=ax+b

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(860-750)/(71-27)=2,5

b=y1-a*x1

b=750-2,5*27=682,5

Sammenhængen mellem tryk og temperatur er y=2,5x+682,5

bestem temperaturen til trykket 800 mm Hg

800=2,5x+682,5

800-682,5=2,5x+682,5-682,5

117,5=2,5x

117,5/2,5=2,5x/2,5

x=47

Temperaturen er 47 celcius, når trykket er 800 mm Hg


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.