Matematik

retvinklet trekant

19. april 2015 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

vi har en ret vinklet trekant abc som set. vi har a=4 og c=8   

hvordan beregner jeg længden af b    

beregn  ∠c  

nogen der kan vise mig en formel til at regne det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af mathon

     Beregn \angle C berettiger spørsmålet: "Hvilken vinkel er 90°?"


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af mette48 (Slettet)

normalt kaldes den rette vinkel c. men da du skal beregne c er det nok en af de andre vinkler, der er ret. Jeg har valgt at vinkel B er ret

brug pythagoras til at finde b     a2+c2=b2

sinC=c/b


Svar #3
19. april 2015 af blasterman18

Det for vi ikke at vide ?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2015 af mette48 (Slettet)

nejjj, en tegning, så målene kan placeres rigtigt

b2=a2+c2   hvor a=4 og c = 8

tan c= c/a


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Længden af den ene katete er præcis halvdelen af hypotenusens længde. Så er længden af den anden katete (√3)/2 ganget hypotenusens længde. Der er tale om en retvinklet (30,60)-trekant.


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.