Matematik

Skæringspunkter

22. april 2015 af l2235 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået stillet opgaven som linket. Den skal laves i hånden uden hjælpmidler. 

Alt hjælp kan bruges. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme koordinaterne for skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner

        f(x) = 3x + 7   og     g(x) = x - 3

Skæringspunktets x-koordinat findes ved at løse ligningen

        f(x) = g(x) ,

dvs.

        3x + 7 = x - 3

Skæringspunktets y-koordinat findes så ved at beregne f(x) eller g(x) for den fundne x-værdi for skæringspunktet.


Svar #2
22. april 2015 af l2235 (Slettet)

#1 

hvad mener du med y-koordinat ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skæringspunktet har både en x-koordinat og en y-koordinat. En bestemmelse af skæringspunktet består i at angive både dets x-koordinat og dets y-koordinat, som det også fremgår af opgaveteksten.


Svar #4
22. april 2015 af l2235 (Slettet)

#3 

Er det så rigtigt at x-koordinaten bliver -5 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan jo selv gøre prøve ved at indsætte din løsning i ligningen. Ja, det er korrekt.


Svar #6
22. april 2015 af l2235 (Slettet)

#5 

Jeg har en til opgave med det samme (den er linket) ved ikke hvordan jeg skal isolere x i hånden. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs ligningen    f(x) = g(x) , dvs.

        x2 = x + 6

Det er en 2.-gradsligning. Saml alle led på venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2015 af mathon

grundet den ekstra tråd om det samme:

             x2 = x + 6

             x2 - x - 6 = 0

            (x + 2) · (x - 3) = 0                brug nul-reglen.

Kaldes løsningerne   x1 og x2
er skæringspunkterne

                                       S_1(x_1;x_1+6)   og   S_2(x_2;x_2+6)


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.