Matematik

Skæringspunktet

23. april 2015 af louiseelsig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der eventuelt kunne hjælpe med denne opgave, jeg har forstået at man skal sætte de to ligninger = hinanden.. Skal man først isolere y i ligningerne før man kan gøre det eller hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af mette48 (Slettet)

m:  2x+3y=4

n:  -3x+y=5    isolerer y ved at lægge 3x til på begge sider

y=3x+5           3x+5 indsættes i stedet for y i m

2x+3*(3x+5)=4    denne ligning løses

                            den fundne x-værdi indsættes i stedet for x  i ligningen y=3x+5

                            y  beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2015 af mathon

skæring kræver
                           2x + 3y = 4
                           9x - 3y = -15               som ved addition         -3x + y = 5 multipliceret med -3
giver
                           11x = - 11

                            x = -1                         som indsat i  n:  -3x+y=5
giver:
                           3 + y = 5              

                           y = 2


Svar #3
23. april 2015 af louiseelsig (Slettet)

Det du gør er det at gange -3 ind i alle led? Derefter forstår jeg ikke hvordan du får 11x=-11 og resten?

Mathon


Svar #4
23. april 2015 af louiseelsig (Slettet)

Mette48, jeg får ligningen til at give x=6,5. Kan det passe?

Også er y=24,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2015 af mette48 (Slettet)

fortsat fra#1

2x+3*(3x+5)=4    denne ligning løses

2x+9x+15=4    trækker 15 fra på begge sider

11x=4-15

11x=-11            deler med 11

x=1

                            den fundne x-værdi indsættes i stedet for x  i ligningen y=3x+5

  y=3*(-1)+5                         y  beregnes

y=-3+5

y=2

(x,y)=(-1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2015 af Soeffi

Grafisk løsning.

Vedhæftet fil:skæring.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2015 af mathon

#4

Den løsning er forkert.

                       2x+3\cdot (3x+5)=4

                       2x+ (9x+15)=4

                       2x+ 9x+15=4

                       11x+15=4

                       11x=-11

                       x=-1


Skriv et svar til: Skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.