Matematik

Trigonometri

23. april 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med delopgave B i opgave 14?

Jeg kan godt løse a'eren. Har brug for hjælp til B. Hvilke formler skal jeg bruge? Og hvad skal jeg bestemme først, og hvordan gør jeg det?

Vedhæftet fil: opg 14.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

b) I trekant BCD kender man vinkel B (= vinkel A) , vinkel C (= 82º/2/2) og siden |BC| = 20 . man kender altså alle tre vinkler og en side og kan så bestemme |DC| ved at benytte sinusrelationerne i trekant BCD.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktionsløsning. Man skal vide, at foldningen svarer til at halvere vinkel C to gange.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2015 af Soeffi

#3... foldningen svarer til at halvere vinkel C to gange.

På figur 2 viser den lille firkant, at CE ligger langs højden til ACB. Da ACB er ligebenet, er CE samtidig vinkelhalveringslinjen til vinkel C. Den blå trekant er kongruent med den tomme trekant, da den kan foldes tilbage og dække den. Dermed er de to vinkler, der udgør halvdelen af vinkel C, hver en fjerdedel af vinkel C.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.