Fysik

astronomi

27. april 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Jeg har brug til hjælp til følgende spørgsmål:
Hydrogenatomet har en stationær tilstand med energien -0,1681 eV
hvilket banenummer Befinder elektronen sig i?
på forhånd tak / Karl


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Jerslev (Slettet)

#0: Ikke så meget astronomi som det er atomfysik...

Har du en formel, der relaterer energien til banenummer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af mathon

           E=\frac{-h\cdot c\cdot R_{yd}}{n^2}=\frac{-13{,}6057\; eV}{n^2}=-0{,}1681\; eV

            


Svar #3
27. april 2015 af karl1236 (Slettet)

Jerslev - # 1 - ja, det er da også rigtigt :)

Problemet er, at jeg er lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge

Mathon # 2

Problemet er, (hvis jeg vel og mærke har forstået opgaveren rigtigt) jeg skal udlede hvilket banenummer elektronen befinder sig i?? :-)

og hvor kommer -13,..... fra? 


Skriv et svar til: astronomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.