Fysik

Astronomi

29. april 2015 af Mo2102 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp. Det er en opgave der skal afleveres meget snart!! Tak på forhånd

I astronomien beskrives en stjerne ved sin visuelle størrelsesklasse m og absolutte størrelsesklasse M. Den absolutte størrelsesklasse afhænger kun af stjernens totale energiudstråling, mens den visuelle størrelsesklasse afhænger af såvel stjernens totale energiudstråling som afstanden d til Jorden. Sammenhængen mellem de tre størrelser m, M og d er givet ved:m − M = 5 ⋅ log(d) − 5når afstanden d måles i enheden parsec (pc).For Solen, der også klassificeres som en stjerne, gælder det, at m = -26,74 og M = 4,83.Beregn afstanden fra Jorden til Solen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af Heptan

Isoleres d i formlen

m-M=5\cdot \log (d)-5

fås

d=10^{\frac{m-M+5}{5}}


Svar #2
29. april 2015 af Mo2102 (Slettet)

Og ud fra det kan man regne afstanden ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2015 af mathon

…når afstanden \mathbf{\color{Red} d} måles i enheden parsec (pc)
                                                                                  
fra opgaveteksten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2015 af Heptan

Ja


Skriv et svar til: Astronomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.