Fysik

Kerneenergi

05. maj 2015 af Signes785 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemer med nedenstående opgaver...Er der nogle som tilfældigvis kan hjælpe?

En U-235 rammes af en hurtig neutron og bliver til en U-236. Denne kerne er ustabil og fissionerer efter følgende reaktions skema:

- Hvad er massen af en U-236 kerne i kg?

- Hvad er massen af rest produkterne målt både i u (atom enheder) og kg

- Hvor meget masse forsvinder i reaktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2015 af mathon

                                       _{92}^{236}\textrm{U}\; \; \rightarrow \; \; _{90}^{232}\textrm{Th}\; \; +}\; \;_{2}^{4}\textrm{He}

 massen af en U-236 kerne = 3{,}91963\cdot 10^{-25}\; kg


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2015 af mathon

 massen af en U-236 kerne = 236{,}045562\; u=3{,}91963\cdot 10^{-25}\; kg
 massen af en Th-232 kerne = 232{,}038054\; u=3{,}85309\cdot 10^{-25}\; kg
 massen af en He-4 kerne = 4{,}00260\; u=6{,}64648\cdot 10^{-27}\; kg


Svar #3
07. maj 2015 af Signes785 (Slettet)

Tak, det var en stor hjælp!
Hvor meget energi svarer det så til i Joule?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2015 af mathon

                   E=\Delta m\cdot c^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2015 af mathon

                   \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ((3{,}91963\cdot 10^{-25}\; kg) -((3{,}85309\cdot 10^{-25}\; kg)+\left ( 6,64648\cdot 10^{-27}\; kg \right )) \right )\cdot c^2

                   E=\left (1{,}33005\cdot 10^{-26}\; kg \right )\cdot \left (2{,}99792\cdot 10^{8}\; \frac{m}{s} \right )^2


Skriv et svar til: Kerneenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.