Matematik

polynomier

06. maj 2015 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

opskriv en forskrift for andengradspolynomiet hvis graf har rødder -2 og 6 og toppunkt (2,4) noget der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af PeterValberg

Et andengradsploynomium, hvor rødderne er kendte, kan faktoriseres som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2)

hvor r1 og r2 er de kendte rødder.
Indsæt rødderne og det kendte punkt for at bestemme værdien for a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. maj 2015 af alhirz1997 (Slettet)

tak for svaret peter! 
 

men du skriver x i formlen hvad er x? er det punkterne (2,4) eller er jeg bare forvirret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af PeterValberg

Med rødderne -2 og 6 kan du faktorisere som:

f(x) = a(x + 2)(x - 6) = a(x2 - 4x - 12)

Indsætter du det kendte punkt og (2,4), får du:

4 = a(22 - 4·2 - 12)

hvoraf du kan bestemme a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.